Hoewel ik het leuker vind om je persoonlijk te ontmoeten, wil ik me hier graag kort even voorstellen.

Ditty Meskers, eigenaar van Slow Steps – praktijk voor natuurcoaching en beheerder van Liefvrouwenhart.nl – platform voor vrouwen met onverklaarde hartkloppingen.

Balanszoeker

Ik ben – net als jij – continu op zoek naar balans. Evenwicht tussen alle activiteiten en prikkels aan de ene kant, en rust en herstel aan de andere kant. Dat ‘zoeken en vinden’ is een levenslang proces, met steeds weer nieuwe uitdagingen. Het leven heeft me laten zien wat langdurige overspanning en overprikkeling met je kan doen. Rond mijn twintigste kreeg ik last van angst en paniek, hyperventilatie en hartkloppingen. Dat heeft mijn doen en laten altijd sterk beïnvloed.

Inmiddels heb ik geleerd beter naar de seintjes van mijn lijf te luisteren en ze serieus te nemen. En ik heb geleerd hoe belangrijk het is jezelf te blijven voeden met dingen waar je energie van krijgt.

Natuurlijk lukt dat niet altijd. Ik blijf gevoelig voor spanning en mijn hart laat me dat regelmatig weten. Ik kan er nu alleen beter mee omgaan.

Leergierig aagje

Mijn klachten gaven me een enorme drive om op zoek te gaan naar meer kennis over lichamelijke en geestelijke gezondheid en inzicht in het menselijk denken, voelen en gedrag. Ik ging veel lezen over medische en psychosociale onderwerpen en ik ging opleidingen volgen in dit vakgebied. Dat doe ik nóg en zal ik altijd blijven doen. Leren is voor mij een levensbehoefte; voeding en inspiratie voor persoonlijk en natuurlijk leiderschap.

Boekenwurm

Ik zit graag en veel met mijn neus in de boeken. Zowel voor studie als voor ontspanning. Mijn e-reader gebruik ik volop, maar ik heb ook een uitpuilende boekenkast. Want het liefst heb ik toch een papieren exemplaar in mijn handen. De geur van de kaft en het papier, het voelen van de bladzijden, lekker bladeren en nog eens terugbladeren. En ja, afbeeldingen komen nu eenmaal beter uit in een ‘echt’ boek. Vind ik.

Fröbelaar

Mezelf in creatieve werkvormen storten, knutselen en frutselen; helemaal geweldig! Tekenen, schilderen, breien, haken. Ik vind alles leuk! Ooit ‘deed’ ik de Modeacademie. Later maakte ik mijn eigen trouwjurk en daarna mocht ik voor nog drie bruiden aan de slag. Daar heb ik fantastische herinneringen aan!

Mijn nieuwste hobby is schrijven. Beginnen met een blanco A4–tje en jezelf verbazen met de tekst die tevoorschijn komt. Boetseren met woorden en zinnen. Kneden en rollen, net zo lang tot het klopt.

Taalfreak

Ik ben dus graag met onze taal bezig. Maar ik vind het ook een uitdaging om me een beetje te kunnen redden in een andere taal. Engels en Duits en een klein beetje Frans. Met woordenboek dan 🙂 Tegenwoordig doe ik een thuisstudie Portugees. Prachtige taal, maar niet makkelijk!

Luisterjuf

Lesgeven heb ik met veel plezier gedaan. Ik genoot ervan als ik mijn fascinatie voor het menselijk lichaam (wat zitten we ongelooflijk knap in elkaar!) via vakken als sport– en wellnessmassage, anatomie en fysiologie op leerlingen mocht overbrengen. Lesstof vertalen in behapbare brokken en dan het liefst daar mijn eigen lesmateriaal bij maken. Heerlijk!

“Jij bent een geboren docent”, zei mijn stagebegeleider ooit. En ik groeide!

Mensen ‘lezen’ vind ik ook fascinerend. Luisteren naar jouw verhaal, horen wat je zegt en vooral ook wat je niet zegt. Samen de diepte in – als je wilt. Van oppervlakkigheid krijg ik over het algemeen weinig energie 😉

Jobhopper

Doen, onderzoeken, meemaken, ervaren; dat is wat ik wil. Proeven van alles wat op m’n pad komt. Zo was ik naast docent en opleider eerder ook administratief medewerker, kledingontwerpster/naaister, medewerker op een tandtechnisch lab, sportinstructrice, sport– en wellnessmasseur, examinator sportmassage, adem– en ontspanningstherapeut, bestuurssecretaris.

Tegenwoordig ben ik natuurcoach (Slow Steps), officemanager bij Innersteps en oppas-omi voor mijn kleinkids.

Eilander

Ik heb iets met eilanden. Blijkt. Het summum van wandelen is voor mij levadawandelen op Madeira. Ik ben verslingerd aan dit prachtige Portugese eiland in de Atlantische Oceaan. Samen met mijn echtvriend kom ik er al heel wat jaren.

Mijn woonplaats ligt ook op een eiland. Een verborgen eiland weliswaar, maar toch… Het hoort bij de Waddeneilanden en je kunt supermooie wandelingen maken in het glooiende landschap. Dat doe ik dan ook dagelijks, met mijn jonge hond. Soms weet ik niet welke route ik zal kiezen, zóveel keuze is er aan paden en landwegen waar bijna of helemaal geen auto’s rijden. En natuurlijk die uitgestrekte dijk langs de Waddenzee… Elke dag ander zeezicht, elke avond ander licht van de ondergaande zon. Magnifiek!

Vertrager

Wandelen is voor mij een manier om los te laten en tegelijkertijd op te laden. Niet door uptempo kilometers te vreten, maar door te vertragen. De natuur is mijn inspiratiebron en als ik mijn tempo een paar tandjes lager zet, kan ik alles om me heen veel beter waarnemen en op me laten inwerken. Voelen dat ik er rustig van word. Verwonderen en genieten, volledig in verbinding met mezelf en de omgeving.

Wandelmeditatie…

De natuur spiegelt, inspireert, motiveert, relativeert.
De natuur is er voor ons allemaal.

We zijn natuur!