Als kleuter mocht ik eens met de juf mee naar het magazijn om gekleurd vouwpapier te halen. Ik stapte regelrecht het walhalla binnen: stellingen van de vloer tot aan het plafond met keurige stapeltjes papier en karton in alle diktes, maten en kleuren, schriften met lijntjes, schriften met ruitjes, mappen, lijmpotjes, verfdozen, kwasten en penselen, kleurtjes, krijtjes, stiften, boetseerklei, knutselspullen, en ga zo maar door.

Ik was helemaal in de wolken!

En zo voel ik me nóg wanneer ik me in bv. een kantoorboekhandel vergaap aan de uitgestalde waar.

Atelier

Mijn voorraadkast is wat bescheidener natuurlijk, maar alle materialen die je nodig hebt staan voor je klaar tijdens de workshops. Naast een dampende pot thee en dito koffie met wat lekkers. De kingsize keukentafel is ons atelier.

Workshop 1Moodboard

Moodboard

Stapels tijdschriften, een dikke pot lijm – met van die fijne ouderwetse lijmkwastjes – scharen, stiften en kleurtjes, pennen en potloden. Daar werken we mee. En natuurlijk een ‘board‘: een maagdelijk wit vel waar je jouw mood op bij elkaar plakt. Een collage van knipsels en scheursels die een betekenis hebben voor jou.

We verbinden er een thema aan en als je kunstwerk af is geef je het een naam of een titel. Je zult verrast zijn over het resultaat en over wat het je zegt; vaak komen er diepe wensen, plannen, dromen of voornemens naar voren. Of het brengt mooie inzichten.

Hang je moodboard thuis op een mooie plek zodat je er steeds inspiratie uit kunt putten. Of misschien troost. Of doorzettingsvermogen.

Workshop 2Burn-in-lichtje

Een glas, een waxinelichtje, verschillende kleuren glasverf, penselen en een mengbordje. Dat is wat je nodig hebt om je eigen ‘burn-in-lichtje’ te maken. ‘Burn-in’ ja, het tegenovergestelde van ‘burn-out’. Niet opbranden maar opladen; het burn-in-lichtje geeft vreugde en energie.

Aan de hand van een opdracht verwerk je jouw gedachten, gevoelens of wensen symbolisch in figuurtjes, patroontjes of tekeningetjes en dat breng je aan op het glas. Telkens wanneer je het waxinelichtje aansteekt, fonkelt en schittert je versiering en is er een link met je innerlijke vuurtje. Daar word je blij van.

Burn-in-lichtje

Iedereen zal je glazen mini-schilderijtje bewonderen maar alleen jij kent de diepere kracht en betekenis.

Je kunt natuurlijk ook een lichtje maken voor iemand anders. Iemand die je lief is, iemand die wel wat licht kan gebruiken. Of een lieve wens.

Doe je mee?

Zin om aan de slag te gaan? In een gemoedelijke en ontspannen sfeer? Binnenkort op deze plek meer info over data en kosten.

Er wordt gewerkt aan deze pagina…