Heb jij herinneringen aan je kinder-creativiteit? Hield je van tekenen, knutselen? Handwerkjes misschien? En kun je nog het plezier voelen als je er aan terugdenkt? Of juist de frustratie als iets niet lukte? 😉

Walhalla

Ik herinner me dat ik als kleuter eens met de juf mee mocht naar het magazijn om gekleurd vouwpapier te halen. Ik stapte regelrecht het walhalla binnen: stellingen van de vloer tot aan het plafond met keurige stapeltjes papier en karton in alle diktes, maten en kleuren, schriften met lijntjes, schriften met ruitjes, mappen, lijmpotjes, verfdozen, kwasten en penselen, kleurtjes, krijtjes, stiften, boetseerklei, knutselspullen, en ga zo maar door.

Ik was helemaal in de wolken! En zo voel ik me nóg wanneer ik bv. in een kantoorboekhandel rondloop.

Atelier

Mijn voorraadkast is wat bescheidener natuurlijk, maar alle materialen die je nodig hebt staan voor je klaar tijdens de workshops. Lekkere kop thee of koffie erbij. De kingsize tafel is ons atelier.

Het leuke is dat iedereen mee kan doen, ook als je denkt dat je geen creatieve talenten hebt (geloof me: die heb je wél!). Het enige wat ik van je vraag is dat je met open, milde aandacht aan de workshop deelneemt en zonder verwachting of oordeel kijkt wat er uit je handen komt. En wat het je wel/niet brengt.

Ik heb inmiddels een aantal workshops voorbereid en er komen er nog een paar bij.

1Moodboard

Stapels tijdschriften, een dikke pot lijm – met van die fijne ouderwetse lijmkwastjes – scharen, stiften en kleurtjes, pennen en potloden. Daar werken we mee. En natuurlijk een ‘board‘: een blanco vel waar je jouw mood op bij elkaar gaat plakken. Een collage van knipsels en scheursels die een betekenis hebben voor jou.

Voorbeeld van een moodboard, ook wel visionboard genoemd

We verbinden er een thema aan en als je kunstwerk af is geef je het een naam of een titel. Je zult verrast zijn over het resultaat en over wat het je zegt; vaak komen er diepe wensen, plannen, dromen of voornemens naar voren. Of het brengt mooie inzichten.

Hang je moodboard thuis op een mooie plek zodat je er steeds inspiratie uit kunt putten. Of misschien troost. Of doorzettingsvermogen.

2Burn-in-lichtje

Een glas, een waxinelichtje, verschillende kleuren glasverf, penselen en een mengbordje. Dat is wat je nodig hebt om je eigen ‘burn-in-lichtje’ te maken. ‘Burn-in’ ja, het tegenovergestelde van ‘burn-out’. Niet opbranden maar opladen; het burn-in-lichtje geeft vreugde en energie.

Burn-in-lichtje
Een nog blanco burn-in-lichtje – hoe zou jij ‘m versieren?

Aan de hand van een opdracht verwerk je jouw gedachten, gevoelens of wensen symbolisch in figuurtjes, patroontjes of tekeningetjes en dat breng je aan op het glas. Telkens wanneer je het waxinelichtje aansteekt, fonkelt en schittert je versiering en is er een link met je innerlijke vuurtje.

Daar word je blij van.

Iedereen zal je glazen mini-schilderijtje bewonderen, maar alleen jij kent de diepere kracht en betekenis.

Je kunt natuurlijk ook een lichtje maken voor iemand anders. Iemand die je lief is, iemand die wel wat licht kan gebruiken. Of een lieve wens.

Praktische info

Kijk voor informatie over locatie, data en tarieven in de agenda.

Je vindt in de agenda ook info over het aanmelden.