Waar word jij blij van? Wanneer voel je een sprankeling vanbinnen? Wat maakt dat je het gevoel hebt dat je de hele wereld aankunt? Wat zorgt ervoor dat je bijna overloopt van enthousiasme en energie?

En een andere belangrijke vraag: hoe vaak komt zo’n energie-boost voor? Staat het een beetje in verhouding tot alles wat juist energie vreet? Met andere woorden: hoe is het met je energieniveau?

Energiehuishouding

Het belang van een gezonde energiehuishouding wordt vaak onderschat. Veel vrouwen gaan daar heel gemakkelijk aan voorbij. Jij vast ook. Dat het dagelijks ritme energie kóst, daar zijn we aan gewend. Maar dingen die ons energie géven en voeden, daar gunnen we onszelf meestal niet zoveel tijd voor. Dingen die je batterij opladen, waar je vrolijk van wordt, die je interne kompas weer richting geven. Waar je hart van opengaat en die je ogen laten shinen.

Dit zijn je krachtbronnen.

Energetische voeding

Wat voedend is voor jou – dus wat jouw krachtbronnen zijn – is heel persoonlijk. Het kan zijn: muziek, een mooi boek, een goed gesprek, podcasts luisteren, in de natuur zijn, tuinieren, leuke cursus, interessante studie, creatieve activiteiten, theater, humor, poëzie, museum, vul zelf maar aan.

Het gaat hier niet alleen om plezier en ontspanning – het is veel meer dan dat. Er is een component van resonantie, emotie, groei en ontwikkeling, inspiratie, bezieling.

Het is voeding voor mind & soul. Met andere woorden: energetische voeding.

Innerlijks kompas

Als je energiehuishouding niet in balans is en er lange tijd meer wegvloeit dan aangevuld wordt, geeft je innerlijke kompas dat aan: je hebt een steeds donkerder, killer en benauwender gevoel vanbinnen. Alles wordt zwaarder. Je bent gevoeliger voor spanning en reageert heftiger op de uitdagingen in je dagelijks leven. Je ervaart geen ondersteuning vanuit je energetische bron – nee, vind je het gek: die ‘staat droog’.

Wanneer je je energie aanvult vanuit je krachtbronnen, merk je aan je innerlijke kompas dat het weer lichter, warmer en ruimer wordt in jezelf. Inspiratie, motivatie en vrouwkracht stromen organisch door je hele systeem. Je staat weerbaarder en vitaler in het leven!

Vergeet vooral niet je Zelf rijkelijk te voeden!

Fijner, rijker leven

In het werkboek The Artist’s Way beschrijft Julia Cameron haar praktische methode om in twaalf weken de verschillende blokkades die je in de weg staan, op te heffen en (weer) in contact te komen met je eigen creativiteit.

Maar het boek gaat niet alleen over het terugvinden van je creativiteit. Het gaat over het creëren van een fijner, rijker leven. O.a. door jezelf regelmatig te voeden: iets doen waar je plezier aan beleeft ‘om de bron te vullen’ – zoals Julia Cameron het noemt.

Lees het artikel van Sanne Blauw voor de Correspondent over haar ervaringen met dit boek.

*****

Wil je meer info? Stuur een bericht via dit formulier, dan neem ik contact met je op.

Wil je ervaringen delen? Meld je aan voor de besloten FB-pagina Liefvrouwenhart

Wil je aan de slag? Kijk bij de activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *