Interactieve Lezing: Hartkloppingen - kan het wat minder?
Algemeen

Terugblik op lezing in Hoorn

Aan de Westerdijk in Hoorn, in de sfeervolle coworking space en praktijkruimte Kunst na Arbeid, kwamen we op 18 maart jl. met een groep lotgenoten bij elkaar voor de interactieve lezing ‘Hartkloppingen – kan het wat minder?

Het ging over onze ‘petten’ – de rollen die we vervullen in het dagelijks leven. En over stoorzenders; sommige algemeen (h)erkend, andere minder voor de hand liggend. Allemaal factoren die invloed hebben op onze spanningsbalans en energiehuishouding, en op die manier aanjagers van hartkloppingen kunnen zijn.

Maar vooral ging het over natuurlijke hulpbronnen waarmee je de context van je hart verbetert, waardoor het kalmeert. We zagen dat een goed lichaamsbesef en ontspanningsvermogen essentieel zijn om subtiele interne signalen te ‘horen’ en het spannings- en energieniveau binnen je context te kunnen monitoren.

We leerden dat actief ontspannen iets anders is dan passief ontspannen. En hoe belangrijk het is om je mind & soul te blijven voeden met dingen waar je blij van wordt, waar je van gaat sprankelen en energie van krijgt!

Het was indrukwekkend en leerzaam om te horen hoe de deelnemers – ieder weer anders – hun hartkloppingen ervaren en hoe deze vrouwen hun (eigen) manier zoeken om ermee om te gaan, al dan niet met medische begeleiding. Dat lotgenotencontact hierbij heel ondersteunend is, bleek wel uit de reacties.

Context van je hartkloppingen

Wil je nalezen wat we precies bedoelen met ‘context van je hartkloppingen’? En wat lichaamsbesef en ontspanningsvermogen daarmee te maken hebben? Je leest het hier

*****

Wil je reageren op deze blog? Scroll dan iets verder naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *