Lekker kliederen met kleurige klodders verf. Priegelen met glasverf. Helemaal los gaan met kleurpotloden, stiften en krijtjes. Plaatjes knippen, scheuren, schuiven en schikken tot een mooi geheel. Puzzelen met blaadjes, bloemetjes, eikeltjes en andere natuurspulletjes en er een tafereeltje van maken.

De blanco ondergrond staart je uitdagend aan: maak iets moois van mij. Eerst weet je even niet waar je moet beginnen. Maar dan volg je je intuïtie en laat je je fantasie de vrije loop. En onder je handen zie je iets prachtigs ontstaan.

Kunstzinnig ontspannen

Bij creatieve expressie gaat er een scheppende kracht stromen tussen je hoofd (aansturing), intuïtie (onderbewustzijn) en handen (praktische uitvoering). Deze intense samenwerking voedt je zelfvertrouwen en stabiliteit en laat ruimte voor emoties – die daardoor heel organisch een uitweg kunnen vinden, in plaats van zich vast te zetten in je systeem.

Terwijl je creatieve brein helemaal focust op je kunstwerk, ontspan je fysiek, mentaal en emotioneel. Als je na je creatieve uitspatting de draad van je dag weer oppakt, kun je je besognes vaak beter relativeren.

Veelbetekende beeldtaal

Je kunstwerk zegt iets over jou. Over je diepste zelf. Als je creatieve werkvormen inzet, geef je je onderbewuste een platform om in beeldtaal tot je te spreken. En dat kan tot verrassende informatie en inzichten leiden!

Via beeldtaal kom je makkelijker bij je onderstroom

Bekroon elk werkstuk met een naam, een titel. Het bedenken van de titel maakt dat je de essentie van je creatieve expressie naar voren haalt. Daardoor gaat je werkstuk leven!

Creëren heeft zin!

Creëren maakt blij, geeft voldoening en ontspant. En heeft Zin! Zoals Paul Fentener van Vlissingen (ondernemer, columnist, publicist, natuurbeschermer en filantroop, 1941-2006) het ooit verwoordde:

“De zin van het leven is dat je zelf schepper kunt zijn, dat je creatief kunt zijn. Of het nu pottenbakken is of een boek schrijven, of een tv-programma maken of een liedje fluiten… Het grootste geluk van een mens is het moment dat je niet consumptief maar productief bent.“

De zin van het leven is dat je zelf schepper kunt zijn,
dat je creatief kunt zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.