Heb jij het idee dat je ‘verkeerd’ ademt? Wil je daar meer over weten en liefst ook meteen ermee aan de slag?   

Neem plaats in de ademcirkel! Aan de hand van verschillende adem- en ontspanningsoefeningen ontdek je hoe het zit met jouw ademhaling.

Het doel in de ademcirkel

Er zijn veel ademtechnieken en –cursussen, ieder met een eigen doel. Meer energie, transcendentie, makkelijker ontspannen, dieper ontspannen, enz. Vaak is de aandacht eenzijdig gericht op de buikademhaling.

In de ademcirkel is ons doel: innerlijke kalmte en een gevoel van veiligheid. We doen oefeningen voor een vrije en ruime ademhaling. Want vrij en ruim ademen hangt samen met interne rust en geborgenheid.

Je gaat ervaren dat een natuurlijke, functionele ademhaling ‘alzijdig’ is; je hele romp is erbij betrokken. Buik, flanken, rug en borst.

Interne spanning herkennen

Als je eenmaal weet (lees: je herinnert) hoe fijn het ook alweer is om je écht kalm en ontspannen te voelen, kun je voortaan ook oplopende interne spanning eerder herkennen. Met andere woorden: je leert hoe je je ademhaling – en andere info van je lijf – als indicator kunt gebruiken.

En met de adem- en ontspanningsoefeningen heb je tools om je adem ook als regulator in te zetten. Oftewel: een middel om je spanningsniveau omlaag te brengen en zo je stress te reguleren.

Jouw natuurlijke adem

Wil jij meer weten over jouw natuurlijke ademhaling? En vooral: voelen wat een vrije, ruime adem met je doet?

  • Datum en tijd: n.t.b.
  • Locatie: info volgt
  • Kosten: info volgt

Aanmelden?

Dat kan via de button hieronder. Je krijgt dan van ons een mail met details en een betaallink. Na ontvangst van je betaling is je plek definitief gereserveerd.