Liefvrouwenhart.nl is een platform voor vrouwen die last hebben van onverklaarde hartkloppingen. Een digitale plek voor herkenning (van klachten), verkenning (van hulpbronnen) en erkenning (van de signalen van ons vrouwenhart).

Slow Steps is de naam van de praktijk die hoort bij Liefvrouwenhart.nl. De praktijk achter de theorie dus. Want erover lezen is fijn, maar pas als je er zelf mee aan de slag gaat beklijft het op een diepere laag. Het gaat om beleven, doorvoelen en ervaren.

Praktijk in beweging

De naam van mijn praktijk was voorheen: Meskers NHN. Maar niets in het leven is onveranderlijk, alles is continu in beweging. Meskers NHN had z’n oorsprong in het opleidingsinstituut voor sport- en wellnessmassage waar ik in 2008 mee begon. In 2012 moest ik helaas stoppen met mijn werk als docent o.a. vanwege pijnklachten in hand- en polsgewrichten – erg ‘onhandig’ voor een masseur 🙁

De naam paste dus eigenlijk allang niet meer bij de praktijk en zo kwam het moment om er afscheid van te nemen.

De naam Slow Steps, die ik sinds 2018 als tweede bedrijfsnaam gebruik voor mijn praktijk voor adem- en ontspanningstherapie en natuurcoaching, draagt nu in z’n eentje de vlag. En onder die vlag is Liefvrouwenhart.nl ontstaan.

Het leven is werk in uitvoering

Net als de kustlijn; altijd in beweging, nooit af

Combi van platform en praktijk

De diensten en activiteiten vanuit de ‘live’ praktijk sluiten aan bij het digitale platform. Dus als jij je op Liefvrouwenhart.nl in bepaalde onderwerpen herkent en behoefte hebt om erover te praten of ermee aan de slag te gaan, dan kan dat! Kijk gewoon even bij het aanbod van Slow Steps.

Het aanbod is gebaseerd op adem- en ontspanningstraining, wandel- en natuurcoaching en creatieve werkvormen. De focus ligt op het herstellen en verdiepen van je lichaamsbesef en ontspanningsvermogen en het verbeteren van je energiebalans. Hiermee creëer je een gunstige context voor je hart en andere interne stelsels, met als resultaat meer interne rust en een kalmer hart.

Het grotere geheel

In de sessies en activiteiten werk je aan je unieke zelf – zonder te blijven hangen in navelstaren, maar juist in het volle bewustzijn dat we sociale wezens zijn die elkaar nodig hebben. En spirituele wezens die onderdeel zijn van het grotere geheel.

Je bent geen mens met een spirituele ervaring,

maar een spiritueel wezen met een menselijke ervaring

– Oosterse wijsheid –

Hoe meer we ons hiervan bewust zijn, hoe sterker we staan in de kleine en grote uitdagingen van het leven. Zowel onze eigen struggles als de wereldwijde crises van deze tijd, vragen kalmte, wijsheid, moed, compassie en kracht. Dit zijn universele kwaliteiten die we allemaal in ons hebben, maar waar we door allerlei omstandigheden niet altijd makkelijk bij kunnen komen.

Als we het contact met deze bron herstellen, heeft alles en iedereen daar profijt van!

Daarom is het nooit egoïstisch om aan jezelf te werken. Het is een daad van liefde en respect voor jezelf én voor de wereld.

Wat we doen om voor ons ware zelf te zorgen,

is uiteindelijk een cadeau aan de wereld

– Parker Palmer –

Dynamisch aanbod

Het aanbod van Slow Steps is niet statisch, maar dynamisch. Waarmee ik bedoel dat er af en toe iets nieuws ‘op het menu’ zal staan. Dus neem regelmatig een kijkje in de agenda 🙂

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Wie weet tot ziens!