Hartkloppingen – kan het wat minder?

Geen aanwijsbare oorzaak en toch zó vaak je hart op hol, hoe kan dat nou? In deze interactieve bijeenkomst vertel ik je over mijn zoektocht naar informatie over hartkloppingen waar geen medische oorzaak voor is gevonden. Over mogelijke stoorzenders en aanjagers. Maar vooral over natuurlijke hulpbronnen waarmee je gunstige omstandigheden creëert voor je hart, waardoor het kalmeert.

Triggers

Sommige triggers zijn algemeen bekend – en erkend –  als mogelijke aanjagers van hartkloppingen, andere liggen minder voor de hand maar zijn vaak juist heel ontregelend. Vooral combinaties van stoorzenders die elkaar beïnvloeden en versterken, kunnen je leven en je functioneren aardig in de war schoppen.  

Context

De ingang voor verbetering ligt vaak verrassend dichtbij. Maar in onze snelle maatschappij waarin denken, presteren en 24/7 bereikbaarheid de norm zijn en we onze gejaagde blik vaak op de toekomst richten, of juist op het verleden, zien we wat nu vlak voor onze neus ligt vaak over het hoofd.

Met deze leefstijl verzuren we ‘de context’: het geheel van fysieke, mentale, emotionele en energetische lagen in ons systeem. Anders gezegd: de omstandigheden waar je hart – en je andere interne stelsels – het mee moeten doen. En waarop ze reageren. Het is deze context die – vlak voor je neus – aandacht en vaak ook aanpassing nodig heeft. Als je daaraan voorbij blijft rennen, zal je lijf steeds sterkere signalen sturen om te laten weten dat het uit balans of zelfs overbelast is.

Sleutels

Ik leg je graag uit waarom lichaamsbesef en ontspanningsvermogen gouden sleutels zijn als het gaat om het gunstig beïnvloeden van de context van je hartkloppingen (of andere spanningsklachten).

Interactief

We gaan ook samen aan de slag. Met eenvoudige oefeningen en werkvormen krijg je inzicht in jouw context. Hoe is het met jouw spanningsniveau? En je energiehuishouding? Heb jij te maken met stoorzenders? Wat zijn je hulpbronnen? En hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw hartkloppingen en interne onrust minder worden?

Je bent van harte uitgenodigd om jouw ervaringen en bevindingen te delen, als je wilt. Dan leren we met en van elkaar.

Vanzelfsprekend ben je ook van harte welkom als je (gelukkig) geen last van hartkloppingen hebt, maar eventueel wel andere spanningsklachten waar je iets aan wilt doen. Of als je last van stress hebt in het algemeen.

Praktische info

Ga met klachten altijd eerst naar een arts of specialist! In deze tekst gaan we er vanuit dat je arts geen medische oorzaak voor je afwijkende hartritme heeft kunnen vinden.

  • Thema: Hartkloppingen – kan het wat minder?
  • Locatie: Hoorn
  • Max. 8 deelnemers
  • Datum: n.t.b.
  • Tijd: n.t.b.
  • € … | incl. hand-out en kopje thee

Aanmelden?

Dat kan via de button hieronder. Je krijgt dan van ons een mail met details en een betaallink. Na ontvangst van je betaling is je plek definitief gereserveerd.