Als de interactieve lezing ‘Hartkloppingen – kan het wat minder?‘ één ding duidelijk maakte, dan is het wel dat er véél vrouwen zijn die last hebben van een onrustig hart en dat het heel helpend is om daar met elkaar over te praten.*

Daarom openen wij de Liefvrouwenhart Cirkel.

* Lees hier het verslag

Inspiratie voor lotgenoten

In de serene sfeer van de zondagmorgen komen we samen om een cirkel van lotgenoten te vormen. Een veilige ruimte waarin we ervaringen uitwisselen, tips delen, elkaar moed en kracht geven, elkaar inspireren.

Liefdevolle aandacht voor je hart.  

Met een korte theoretische uitleg over de context van je hartkloppingen en het belang van een goed lichaamsbesef en ontspanningsvermogen, en toegankelijke praktische oefeningen en/of werkvormen.

Passief ontspannen

Er zijn drie samenkomsten (cirkels), elk met een thema uit de categorie ‘passief ontspannen’:

  • Yoga Nidra – hartopeners: zachte, rustgevende stoelyoga-oefeningen, gericht op het geven van ruimte aan je hart en kalmte in je hele systeem.

  • Adem en ontspanning: eenvoudige adem-, aandachts- en beweegoefeningen gebaseerd op instructies uit de Methode Van Dixhoorn.
  • Mindfulness: we oefenen open milde aandacht, volgens de heldere visie en werkwijze van Edel Maex.

Van de oefeningen krijg je na afloop een hand-out, zodat je er thuis verder mee aan de slag kunt.

Praktische info

Ga met klachten altijd eerst naar een arts of specialist! In deze tekst gaan we er vanuit dat je arts geen medische oorzaak voor je afwijkende hartritme heeft kunnen vinden.

Kijk voor informatie over locatie, data en tarieven in de agenda.

Je vindt in de agenda ook info over het aanmelden.