Hoewel ik het leuker vind om je persoonlijk te ontmoeten, stel ik me hier graag kort even voor. Mijn naam is Ditty Meskers-Mooij, eigenaar van Slow Steps en Liefvrouwenhart.nl. Officemanager bij Innersteps, school voor natuurcoaching.

Het leven is fascinerend. Ik kan er intens van genieten. Het meest van dingen die niet met geld te koop zijn. Maar het leven overweldigt me ook af en toe. Daarmee leren omgaan is een proces. Ik zoek regelmatig de rust en de stilte op, liefst in de natuur, om te herbronnen. Bewegen is belangrijk voor me; ik wandel graag. Creatief fröbelen is mijn uitlaatklep.

Balanszoeker

Ik ben – net als jij – continu op zoek naar balans. Evenwicht tussen alle activiteiten en prikkels aan de ene kant, en rust en herstel aan de andere kant. Dat ‘zoeken en vinden’ is een levenslang proces, met steeds weer nieuwe uitdagingen. Ik heb ervaren wat langdurige overprikkeling en overspanning met je kan doen. Vanaf mijn twintiger jaren kreeg ik last van paniekaanvallen, hyperventilatie en hartkloppingen. Dit ging gepaard met periodes van depressiviteit. Het heeft mijn doen en laten altijd sterk beïnvloed.

Inmiddels heb ik geleerd beter naar de seintjes van mijn lijf te luisteren en ze serieus te nemen. En ik weet hoe belangrijk het is om jezelf te blijven voeden met dingen waar je blij van wordt en energie van krijgt.

Natuurlijk lukt dat niet altijd. Ik blijf gevoelig voor spanning en mijn hart laat me dat nog wel eens weten. Ik kan er nu alleen beter mee omgaan.

Leergierig aagje

Mijn klachten gaven me een sterke drive om op zoek te gaan naar meer kennis over lichamelijke en geestelijke gezondheid en inzicht in het menselijk denken, voelen en gedrag. Ik ging veel lezen over medische en psychosociale onderwerpen en ik volgde opleidingen* in dit vakgebied. Dat doe ik nóg en zal ik altijd blijven doen. Leren is voor mij een levensbehoefte; voeding en inspiratie voor persoonlijk en natuurlijk leiderschap.

* Meer info op LinkedIn

Wat mij enorm fascineert is hoe knap wij als mens in elkaar zitten. Hoe je lijf als compleet systeem van cellen, gedachten, emoties, energie en spirit functioneert. Op alle niveaus zoekt het steeds weer balans via het zelfherstellend vermogen: de interne zelfregulatie. Alleen beseffen we dit vaak niet; door onze manier van leven zijn we steeds minder bewust van deze lichaamswijsheid.

Eilander

Ik heb iets met eilanden. Blijkt. Het summum van wandelen is voor mij levadawandelen op Madeira. Ik ben verslingerd aan dit prachtige Portugese eiland in de Atlantische Oceaan. Samen met mijn echtvriend kom ik er al heel wat jaren. De energie van dit bloemeneiland werkt direct in op alle lagen van je systeem. Herbronnen in optima forma!

Een ander eiland dat grote aantrekkingskracht op mij heeft is Terschelling. Overweldigende natuur, grote variatie in het landschap, rust, ruimte, gemoedelijke sfeer en vriendelijke mensen. De vele winkeltjes met streekproducten en gezellige restaurants. Het feestje begint al tijdens de overtocht van Harlingen naar West-Terschelling (‘Op West‘).

Mijn woonplaats ligt ook op een eiland. Een verborgen eiland weliswaar, maar toch… Het hoort bij de Waddeneilanden en je kunt supermooie wandelingen maken in het glooiende landschap. Dat doe ik dan ook dagelijks, met mijn jonge hond. Soms weet ik niet welke route ik zal kiezen, zóveel keuze is er aan paden en landwegen waar bijna of helemaal geen auto’s rijden. En natuurlijk die uitgestrekte dijk langs de Waddenzee… Elke dag ander zeezicht, elke avond ander licht van de ondergaande zon. Magnifiek!

Vertrager

Wandelen is voor mij een manier om los te laten en tegelijkertijd op te laden. Niet door uptempo kilometers te vreten, maar door te vertragen. De natuur is mijn inspiratiebron en als ik mijn tempo een paar tandjes lager zet, kan ik alles om me heen veel beter waarnemen en op me laten inwerken. Voelen dat ik er rustig van word. Verwonderen en genieten, volledig in verbinding met mezelf en de omgeving.

Wandelmeditatie…

De natuur spiegelt, inspireert, motiveert, relativeert.
De natuur is er voor ons allemaal.

We zijn natuur!